1a. CURSA - 4rt. RAL·LI CERVERA


Els guanyadors: Ricard Mengual i Ramon Segarra

El passat 14 d'Abril es va disputar la quarta edició del Ral·li Cervera d'asfalt, una prova que va donar el tret de sortida de la Copa Recosap 2012!
El ral·li constava de tres trams a repetir en dues ocasions cadascun d'ells. El primer tram era el de Santa Maria, molt ràpid hi amb un asfalt vell de bon grip, exceptuant un parell de punts molt concrets.
Començava l'acció i el millor registre el marcaven Cornet-Serra, amb l'actual campió Mengual a poc més de 7 segons, seguit de Terricabras-Soto. Farrerons-Pallarès eren quarts, seguits de Caniego-Pérez, Castán-Rodríguez i Amir-Olivé, que perdien 3 minuts al patir una averia que va poder ser sol·lucionada pel propi pilot gràcies als seus coneixements de mecànica.

Terricabras-Soto

Començàvem a veure perquè Cornet i Terricabras havien guanyat les seves respectives sel·leccions a Pilots Recosap 2012, plasmant ja a sobre un autèntic tram de ral·lis la seva rapidesa.
La segona passada per Santa Maria, previ pas per l'assistència i solucionats definitivament els problemes mecànics d'Amir-Olivé, ens deixava un nou escraitx de Cornet-Serra, traient en aquesta ocasió 4 segons a Mengual-Segarra. En tercera posició aquest cop es posicionaven Farrerons-Pallarès, seguits a tocar per Terricabras-Soto. Castán-Rodríguez superaven aquest cop a Caniego-Pérez, mentre que Amir-Olivé podien disputar el primer tram sense incidències, marcant la setena posició dins la Copa.

Amir-Olivé

Pausa per dinar hi a tornar-hi! Als participants de la Copa els esperaven dues passades als trams de Les Obagues i Rauric. Les condicions meteorològiques eren molt inestables, amb pluges intermitents a la zona, de fet a la segona passada per Santa Maria els participants de la copa ja havien corregut amb un xic de pluja. El tram de Les Obagues, constava també d'un asfalt vell, de gra molt gros i poc compactat, cosa que oferia un molt bon grip, tot i ser potser el tram que més trampes amagava amb talls més tècnics i alguna frenada forta. Aquí l'actual campió, Ricard Mengual (que no seguirà la Copa, però va aprofitar per agafar ritme de cara el Volant Racc 2012) va marcar el millor registre, seguit de Terricabras a 5 segons i Cornet en la tercera plaça tan sols 1 segon. Per darrera Farrerons es situava quart en el tram i Amir feia el cinquè temps de la Copa, començant a agafar ritme.

Cornet-Serra

El tram de Rauric, suposava un canvi de "xip" i tot un repte, ja que té un asfalt molt nou, de gra fi i compacte, cosa que fa que no tingui tant grip, especialment en cas de pluja. Aquí qui s'adaptava millor era de nou Mengual, però seguit de molt aprop per Cornet, Terricabras i Farrerons. Amir tampoc es quedava molt lluny, ocupant la cinquena plaça. Cal recordar que tant Cornet, com Terricabras i Amir debutaven en ral·lis en aquesta prova! Farrerons debutava en asfalt, i Castán disputava la segona prova de la seva vida... sens dubte que aquests "novatos" ho estaven fent molt i molt bé! Ja que el Ral·li de Cervera sempre es cobra baixes... com també estava succeint en aquesta edició.
Assistència i tornem-hi!!

Caniego-Pérez

Dues passades més per Les Obagues i Rauric! I aquest cop... amb pluja! Mengual marcava el millor temps, seguit de Terricabras a 5 dècimes!! Cornet era tercer a 4 segons. Tocava afrontar l'últim tram del ral·li, Rauric 2, on plovia de valent i el grip no era per fer precisament invents... Cornet sortia amb prudència, sabent que Mengual no era la seva guerra, ja que no seguirà el campionat, tot i així en Ramon Cornet i en Xavi Serra marcaven el millor temps!! Terricabras-Soto es quedaven a tan sols 1 dècima!! I Mengual-Segarra a 1 segon! Màxima igualtat!! Això són ral·lis!!

Castán-Rodríguez

D'aquesta manera primera victòria de la temporada per l'actual campió Ricard Mengual, acompanyat d'en Ramon Segarra. Impressionant segona posició i amb molta intel·ligència demostrada al dossificar la situació quedaven Ramon Cornet i Xavi Serra, a tan sols 1 segon i 3 dècimes dels guanyadors. Tercers, i amb no menys merit es situaven Jordi Terricabras i Yeray Soto, també realitzant una gran actuació el dia del seu debut en ral·lis. En quarta posició Ruben Farrerons i Lluís Pallarès feien també un bon ral·li. Cinquens eren els simpàtics Miguel Caniego - Albert Perez, com diu en Miguel... "els cuarentons també donem guerra! " i personalment crec que tant de bo molta gent es divertís tant com ell als ral·lis!

Farrerons-Pallarès

Sisens eren Raül Castán-Ignasi Rodríguez, que van agafant ritme tot i una virolla que els va fer perdre una mica més del que haguessin volgut. Setens i recuperant després de la incidència mecànica del primer tram, trobàvem l'Àlex Amir i en Franc Olivé, que segur que milloraran les prestacions conforme avançi aquesta gran escola que és la Copa Recosap, com també estem segurs que ho faran la resta de participants.
Per començar... No està gens malament! La temporada ens promet moltes emocions, lluites, aprenentatge i molta, molta diversió! Un gran èxit per a tots estar a l'arribada, cosa gens fàcil aquell dia i sobretot tenint en compte que molts d'ells s'estrenaven en competició.
Ens retrovarem al recuperat Ral·li d'Igualada a principis de maig.. fins llavors... Salut i gas!!

2a. CURSA - 14è. RAL·LI CIUTAT D'IGUALADA


Els guanyadors: Ramon Cornet i Xavi Serra

Aquest passat dissabte 5 de Maig es va disputar la segona prova puntuable de la Copa Recosap d'enguany, el Ral·li Igualada era recuperat després d'uns anys de no disputar-se, i ho feia puntuant pel Campionat de Catalunya, Open Bridgestone i també per la nostra Copa Recosap. Després d'una llarga espera un cop verificats els vehicles, els participants es posaven en acció poc després de les tres de la tarda al ràpid tram de El Carme, on hi havia certs punts complicats, sobretot per l'aparició de molta grava a la carretera, cosa que oferia un gran repte a tots els participants del ral·li, i en conseqüència dels de la Copa Recosap 2012! I... quin cop de teatre !! I ... "del bueno !" que diria un personatge molt popular...
La primera passada per aquest tram ens oferia un nou escraitx dels guanyadors de la prova inaugural Cornet-Serra, fins aquí previsible en principi... ja que la parella de l'Escuderia Osona roden a un molt bon ritme, tot i tractar-se del seu segon ral·li. Les sorpreses en majúscula arribaven en forma de sortida de carretera de Farrerons-Pérez, que es sortien a uns 100 metres del final, en un viratge on no menys de 20 participants del ral·li es sortien de la carretera (5 d'ells amb volcada inclosa..), degut a la gran quantitat de grava, afegit a el canvi de ritme concret d'aquell punt. Farrerons-Pérez podien continuar, sense danys apreciables al seu cotxe, però perdent més d'un minut i pràcticament tota opció a victòria.

Amir-Olivé

L'altre abandó era per la parella Terricabras-Soto, en aquest cas per averia de la bomba de gasolina. Una llàstima ja que la parella de Caldes de Montbui havien demostrat a Cervera, una gran rapidesa.
Amb tot aquest xou, Amir-Olivé tot i un petit ensurt al mateix punt que Farrerons-Pérez, marcaven el segon millor temps, a poc més de 3 segons dels líders, demostrant que progressen adequadament, com es diria en termes acadèmics... Tercers eren Castán-Rodríguez, ja a 17 segons de Cornet-Serra, i quarts els esmentats Farrerons-Pérez després de la seva sortida de carretera.
A continuació els participants es dirigien al següent tram, Font Rubí, d'una mica més de 13 quilòmetres cronometrats. Preciós i amb dues parts clarament diferenciades, una primera ampla i en baixada, per després d'un lent encreuament d'esquerres, agafar un tall més estret i tècnic, amb tot el tram amb un grip força bo en general. Aquí Cornet-Serra tornaven a marcar el millor temps, i de quina manera! Endossaven ni més ni menys que 18 segons a Farrerons-Pérez, segons i 39 i 40 segons a Amir-Olivé i Castán-Rodríguez respectivament, una autèntica demostració de que aquesta parella té un ritme superior ara per ara, cosa que suposa un gran repte per a tots els participants!
Assistència i tornem-hi! De nou els participants de la Copa els esperaven els trams de El Carme i Font Rubí, en aquest últim especialment hi havia plogut i estava un xic més complicat. Les tendències en quan a temps als trams es repetien, amb Cornet-Serra marcant ambdós escraitx, Farrerons-Pérez recuperant i Amir-Olivé intentaven i aconseguien controlar a Castán-Rodríguez, amb una bonica lluita que aquest cop es resolia a tram a favor del pilot gironí.

Castán-Rodríguez

Amb tot això els temps a tram donaven la victòria de Cornet-Serra a la Copa Recosap, guanyant també l'Open Bridgestone i l'Open Junior!! Triplet pels Osonencs!
Segons de la Copa i segons Junior eren Amir-Olivé, precedits en aquesta ocasió de Castán-Rodríguez tercers de la Copa Recosap i també de l'Open Junior! De nou els pilots Recosap omplien el pòdium de juniors de L'open Bridgestone!
Quarts després de l'ensurt i posterior recuperació, eren el ràpid Ruben Farrerons, acompanyat en aquesta ocasió de l'Albert Pérez, ja que per problemes d'agenda del pilot habitual de Pérez ni el copilot de Farrerons podien assistir a l'esdeveniment, formant un equip provisional per aquest ral·li la Copa.
I diem temps a tram perquè ... sorpresa!
A l'entrega de premis els resultats provisionals ho canviaven oficialment tot, ja que a l'últim control penalitzaven tots els equips exceptuant Cornet-Serra. Normalment en aquest control no penalitza l'avançament, és a dir, pots entrar més aviat de l'hora assignada al carnet de ruta, aparques i has acabat el ral·li... Però en aquest cas, en un complement que s'havia entregat a tots els participants a la sortida del ral·li, esmentava textualment: "Campionat de Catalunya NO penalitza avançament en control final de ral·li, alerta participants Open."

Terricabras-Soto

Alerta... dons aquest "alerta" representava que aquest cop sí que penalitzava! Tot i no estar marcat al carnet de ruta com sol ser habitual en cas que penalitzi o no.. cosa que va portar a l'error de pràcticament tots els equips de la Copa Recosap.
Cal dir que a la primera assistència abans de començar el ral·li, veient que els temps dels enllaços eren molt justos, hi havien ordres de no córrer en aquests, respectar les normes de circulació, i que els participants no havien de patir per possibles penalitzacions, ja que el resultat OFICIAL de la COPA RECOSAP seria el que donessin els temps a tram, sense tenir en compte possibles penalitzacions. A l'entrega de premis però, l'organitzador va aplicar 4 minuts de penalització a Amir-Olivé, i 3 minuts a Castán-Rodríguez i Farrerons-Pérez, enfonsant aquests equips a la classificació general de l'Open Bridgestone.
Posteriorment a l'entrega de premis, una reunió entre tots els participants de la Copa, amb el seu organitzador, es decidí que la classificació i puntuació per la Copa seria la que ja s'havia esmentat al matí, la dels temps a tram, amb un acord total entre tots, les copes de segon i tercer classificat se les quedaven Amir-Olivé i Castán-Rodríguez, amb un gest molt correcte i de bon rollo que impera dins de la Copa.

Farrerons-Pérez

També es decidí, que tot i ser molt confuses aquestes penalitzacions, d'ara endavant la classificació OFICIAL de la Copa tindrà en compte aquestes penalitzacions, ja que tots el participants de la Copa estan aquí per aprendre tot el que comporta un ral·li i aquestes, agradi o no, també en formen part, això sí, deixant MOLT clar que SEMPRE circularan amb precaució durant els enllaços, encara que els organitzadors donin un temps massa curt per circular com tothom, ja que la imatge no tant sols de la Copa Recosap, sinó la dels ral·lis en general hi està en joc. En fi, grans emocions de nou en una nova prova de la Copa Recosap! Properament més i millor!
Fins llavors... Salut i gas!!!

3a. CURSA - 27è. RAL·LI EMPORDÀ


Els guanyadors: Ruben Farrerons i Albert Pérez

El dissabte 16 de Juny es va disputar una nova edició del ral·li Empordà, organitzat per l'escuderia Baix Empordà. Un nou repte per als participants de la nostra Copa, amb la disputa de dues passades al tram d'"Els Àngels", amb un asfalt abrasiu i de bon grip, i dues passades també als trams de "Santa Pellaia" i "La Ganga", aquests dos amb un asfalt de gra i compacte, lliscants i més amb la calor que ens acompanyà tot el dia.

L'acció començava amb la primera passada al tram d'Els Àngels. Els líders de la Copa 2012, Cornet-Serra, eren els primers a sortir a tram.. però a poc de començar patien una forta sortida de carretera, afortunadament sense conseqüències físiques per a cap dels dos ocupants del 206 de Tallers Recosap. Sembla ser que en apurar massa la carretera, en Ramon va tocar la graveta de l'exterior de la calçada i va perdre el control del vehicle. Una llàstima aquest accident, ja que trencava l'immillorable línia de resultats de la parella Osonenca en aquesta nova edició de la Copa.


Amir-Olivé

Els següents a sortir a tram eren Amir-Olivé, que gràcies a la seva regularitat i millora constant eren segons de La Copa d'enguany. Amir-Olivé realitzaven un bon tram, però a uns 500 metres de l'arribada el cotxe es parava, tenint la sort que al ser en baixada podien arribar fins a final del tram, tot i perdre uns importants segons. L'averia resultà ser una mala connexió de la bateria i el propi Amir ho pogué solucionar. El tram estava sorprenentment brut de graveta, cosa que pocs equips esperaven. El següent equip de la Copa feia un molt bon temps! L'escraitx era per Farrerons-Pérez. Terricabras-Poch, tot i problemes amb el rendiment del cotxe per culpa d'una sonda, es defensaven més que bé. Castan-Rodríguez completaven el tram sense incidències.


Castán-Rodríguez

S'afrontaven les primeres passades per Santa Pellaia i La Ganga, on Terricabras-Poch començaven la remuntada després dels problemes, marcant el millor temps en totes dues especials. Farrerons-Pérez els seguien d'aprop, i Amir-Olivé perdien una mica més de temps al no acabar d'agafar un bon ritme en aquests trams. Castan seguia agafant ritme, millorant els temps progressivament.


Terricabras-Poch

Assistència i repetició de trams. A Els Àngels 2 Farrerons-Pérez tornaven a manar, essent "el seu tram" del dia, potser al ser més de "llençar-s'hi" i de bon grip, l'experiència de Farrerons en ral·lis de terra els podia anar a favor... però en els dos següents de nou Terricabras-Poch marcaven els millors temps. Semblava que en aquests trams més tècnics i de traçada circuitera beneficiaven més el guanyador de la primera convocatòria a pilot Recosap. Amir-Olivé seguien millorant temps, ja quedant-se aprop de Farrerons i Terricabres demostrant una millora constant. Castan-Rodriguez també seguien evolucionant, tot i una virolla a Els Àngels 2 i problemes de canvi a final de ral·li, que gairebé els deixen sense puntuar.

Així dons genial victòria de Farrerons-Pérez! Amb Terricabras-Poch a poc més de dos segons!! Gran remuntada del pilot de Caldes, que estava apunt d'agafar a Farrerons. Tercera posició de la general per Amir-Olivé, en millora constant, essent la quarta posició per Castan-Rodríguez, també en línia ascendent de competitivitat.
Ara toca parada estival, temps de reflexió i d'intentar seguir millorant i divertir-se dins la Copa Recosap d'enguany. Fins al Ral·li Avià! Salut i gas!!